
Flantaart, je zou het bijna mijn nostalgische signatuurtaart kunnen noemen. Er zit hier regelmatig een flantaart in de oven. Zo eenvoudig te maken en dankzij de taartroostertekening ook eentje waar je indruk mee kan maken.
Recept flantaart
Deze hoeveelheden zijn voor een taartvorm van ongeveer 26 cm.
Nodig:
- 4 eieren op kamertemperatuur
- 150 gram suiker
- 60 gram bloem
- halve liter volle melk
- taartbodem (kan je ook zelf maken)
Bereiding:
- Eieren Kloppen: Klop 3 hele eieren en 1 eigeel met de suiker gedurende drie minuten tot een schuimig mengsel.
- Beslag Maken: Roer geleidelijk de bloem door het eimengsel. Voeg daarna, al roerend, beetje bij beetje de volle melk toe tot een glad beslag.
- Eiwit Toevoegen: Klop het aparte eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het beslag om de luchtigheid te behouden.
- Bakken: Leg de taartbodem in de vorm en giet het mengsel erin.
- Oventijd: Bak de taart in een voorverwarmde oven van 150° C gedurende ongeveer 45 tot 60 minuten.
Flantaart met taartroostertekening?
Awel ja, net zoals bij de bakker! Leg een taartrooster op je gebakken taart en draai de taartvorm om. Haal de taartvorm weg en laat de taart ondersteboven afkoelen. Als je de taartrooster weghaalt als de taart afgekoeld is, blijft de vorm er mooi instaan.


Smakelijk! Ik ga er nog eentje maken 😉

Ziet er lekker uit! Mag ook wel na die detox. 😉
Mmm, klinkt lekker en (het belangrijkste!) simpel om te maken. Zal ik even opslaan in mijn recepten 🙂
OH YUMMIE! Ziet er keigoed uit!
Dit wil ik zeker ook eens proberen!
Heyhey, ik wil al zoooooo lang eens een ouderwetse flan maken, dus jouw recept komt uit de hemel gevallen… maar een dom vraagje misschien, maar die kant-en-klare taartbodem, welke is dat juist? Ik herinner mij in den delhaize een bladerdeeg en zanddeeg gezien te hebben, maar dat is allicht dat niet hé?
Gr
An
Dag An, ik gebruikte kruimeldeeg. Je kan de bodem ook zelf maken uiteraard maar zoveel tijd had ik nu ook niet 😉 Laat maat weten als het gelukt is!
och damn, ik kocht nu juust bladerdeeg.;
zal allicht niet mega mislukken, want geduld om te wachten tot morgen heb ik niet :-))
Is dit gewone bloem in recept flantaart
Dag Nicole, inderdaad, met gewone bloem. Succes met bakken! En smakelijk voor achteraf 😉