Zij deelde een receptje met een Amarettosaus en mijn aandacht was getrokken. Niet op hakken, maar op mijn sloefkes stond ik een paar weken later te koken voor de beste vriendinnen. Gewaagd, want ik had het op voorhand niet uitgetest. Maar geslaagd, want iedereen at een tweede portie. Zo geslaagd, dat ik amper twee dagen later voor hetzelfde sausje koos bij het restje kreeft. (BTW, hier lees je hoe je kreeft moet koken.)
En geloof me, het Amaretto-sausje zal hier nog vaak geserveerd worden!
Kreeft in Amarettosaus: het recept!
Ingrediënten
- 3 sjalotjes
- 200 ml Amaretto
- 400 ml room
- pilipili
Bereiding
Stoof 3 sjalotjes, voeg er de stukjes kreeft bij, doe er 200 ml Amaretto bij en laat wat verder pruttelen. Uiteindelijk nog 400 ml room en wat afkruiden naar eigen smaak (ik deed er wat pilipili bij). Ik serveerde pasta bij de kreeft en de Amarettosaus. Njammie!
Oja, er is ook een foto van mijn versie met scampi’s. Ik werkte af met peterselie en deed er een rood pepertje bij.
Stephanie zegt
Wauw wat leuk dat je dit sausje geprobeerd hebt! Ik ben er ook heel gek op! 🙂